مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري گفت: اجراي طرح از آبخيز تا جاليز در راستاي سياستهاي دولت سيزدهم و بنا بر هماهنگيهاي صورت گرفته با قرارگاه امام حسن مجتبي (ع) در اين استان اجرا ميشود.
به گزارش
هفت چشمه؛ اصغر احمدي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي پايگاه خبري «
جهانبين نيوز»، با اشاره به اجراي طرح از آبخيز تا جاليز در چهارمحال و بختياري، اظهار کرد: اين طرح در راستاي سياستهاي دولت سيزدهم و بنا بر هماهنگيهاي صورت گرفته با قرارگاه امام حسن مجتبي (ع) که متولي اين اقدام ارزشمند محسوب ميشود در استان اجرا ميشود.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري افزود: قرارداد مربوط به حوزه آبخيزداري و انجام فعاليتهاي مربوط به آن از جمله ايجاد بند خاکي، سازههاي سنگي ملاتي، پخش سيلاب و… در استان با فرماندهي بسيج سازندگي کشور و با مديريت قرارگاه امام حسن مجتبي (ع) منعقد شده و مقرر است در يک دوره سه ساله با حدود يک هزار و ۱۵۰ ميليارد تومان اعتبار انجام شود.
وي با بيان اينکه حدود ۵۰ درصد از حوزه آبخيز در چهارمحال و بختياري داراي مطالعات تفصيلي اجرايي است، ادامه داد: مقرر شده اقدامات طرح از آبخيز تا جاليز در اين حوزههاي داراي مطالعات صورت بگيرد.
احمدي عنوان کرد: اقداماتي که توسط قرارگاه امام حسن مجتبي (ع) انجام ميشود شامل مطالعه تا اجرا است، نظارت بر اين طرح نيز برعهده ادارهکل منابع طبيعي و آبخيزداري قرار دارد.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري اضافه کرد: ۷۰ درصد از اعتباري که به طرح از آبخيز تا جاليز تخصيص داده شده سهم اين اداره کل و مابقي سهم قرارگاه امام حسن مجتبي (ع) است که قراردادهاي مربوطه نيز منعقد شده و مقرر است از روز شنبه ۲۳ دي ماه پروژههاي مورد نظر در حوزههاي انتخابي به بسيج سازندگي استان ارائه شود.
وي تصريح کرد: هفته گذشته جلسهاي با حضور فرمانده قرارگاه امام حسن مجتبي (ع) کشور، استاندار چهارمحال و بختياري، فرمانده سپاه قمر بني هاشم (ع)، مديرکل برنامه و بودجه استان، معاونان استانداري و ساير مديران مرتبط که مقرر است در خصوص اجرايي طرح از آبخيز تا جاليز مشارکت داشته باشند برگزار شد البته آبرساني به روستاهاي استان نيز يکي ديگر از موضوعاتي است که در اين جلسه مورد بررسي قرار گرفت.
احمدي با بيان اينکه قرارداد از آبخيز تا جاليز در هشت استان کشور منعقد شده است، يادآور شد: با توجه به توپوگرافي و موقعيت جغرافيايي که در چهارمحال و بختياري وجود دارد انجام اقدامات آبخيزداري يکي از ضروريات و نيازهاي اصلي به شمار ميآيد چراکه با اين اقدامات ميتوان از هدر رفت آبهاي فصلي جلوگيري کرد.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري بيان کرد: با انجام اقدامات آبخيزداري به تغذيه آبهاي زيرزميني کمک ميشود، اين اقدامات در حفظ پوشش گياهي و خاک نيز اثرگذاري بالايي دارند همچنين به وسيله اقدامات آبخيزداري از رسوب خاکهاي ناشي از روانابهاي فصلي پشت سدهاي بزرگ کشور جلوگيري ميشود بنابراين اثرات مطلوب اين اقدامات تنها مختص يک استان نيست و به تمامي کشور اختصاص دارد.
وي افزود: يکي ديگر از ثمرات اجراي طرحهاي آبخيزداري تغذيه آبخوانهاي زيردست است که به اين ترتيب به افزايش ميزان آبدهي قنوات و چاههاي عميقي که توسط کشاورزان مورد استفاده قرار ميگيرند کمک ميشود همچنين اقدامات آبخيزداري در دشتهاي کشاورزي مناطق پايين دست اثرات مطلوبي خواهد داشت.
انتهاي خبر/1026ج